Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - با فضيلت ترين وقت خواندن نماز جعفر (طيار) روز جمعه هنگام بالا آمدن آفتاب است.
به گزارش جام نيوز، با فضيلت ترين وقت خواندن نماز جعفر (طيار) روز جمعه هنگام بالا آمدن آفتاب است. مي توان آن را از نافله هاي شب يا روز حساب کرد که هم براي او از نوافلش حساب شود و هم نماز جعفر (طيار)، کما اين که در روايت آمده است پس با نماز جعفر نافله نماز مغرب را مثلا نيت مي کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کيفيت نماز جعفر طيّار
اين نماز چهار رکعت است که دو سلام دارد (دو تا دو رکعتي).
در هر رکعتي حمد و سوره مي خواند، سپس پانزده مرتبه مي گويد: «سبحان الله و الحمدلله و لا اله الّا الله و الله اکبر».
و همين تسبيح را ده مرتبه در رکوع و هم چنين ده مرتبه بعد از سر برداشتن از رکوع و هم چنين ده مرتبه در سجده اول و ده مرتبه بعد از سر برداشتن از آن و ده مرتبه در سجده دوم و ده مرتبه بعد از سر بلند نمودن تسبيحات را مي گويد.
پس در هر رکعتي هفتاد و پنج مرتبه و مجموع آنها (در تمام چهار رکعت) سيصد تسبيح مي شود.
حال اگر کسي مي خواهد نماز جعفر را بخواند، اما فرصت کافي براي گفتن تمام سيصد مرتبه ذکر تسبيحات اربعه را ندارد، مي تواند به همان مقدار که فرصت دارد بخواند و مابقي را پس از اتمام نماز، در هر حالتي که بود، به اميد ثواب بخواند و اگر اصلا وقت براي گفتن تسبيحات اربعه ندارد، مي تواند دو نماز دو رکعتي به نيت جعفر بخواند و ذکرهاي تسبيحات اربعه را بعد از نماز در حال راه رفتن و يا در محيط کار به اميد ثواب بگويد و يا اگر فرصتش به مقداري است که فقط مي تواند دو رکعت از نماز را به صورت کامل بخواند مي تواند آن دو رکعت را خوانده و بعد که فرصت پيدا کرد دو رکعت ديگر را بخواند.
حال اگر تسبيحات اربعه را فراموش کرد بخواند، در صورتي که محلش نگذشته باشد بايد آن را به جا آورد، اما اگر محل آن گذشته، نمازش صحيح است، ولي بايد بعد از نماز هر مقداري را که فراموش کرد به اميد ثواب قضا کند.
آداب نماز جعفر طيّار
1. از آداب نماز جعفر طيار اين است که در رکعت اول بعد از حمد، سوره زلزال و در رکعت دوم سوره عاديات و در رکعت سوم سوره نصر و در رکعت چهارم سوره توحيد خوانده شود.
2. مستحب است که در سجده دوم رکعت دوم، بعد از تسبيحات بگويد: «يا من لبس العزّ و الوقار، يا من تعطّف بالمجد و تکرّم به، يا من لا ينبغي التّسبيح الّا له، يا من احصي کلّ شيء علمه، يا ذا النّعمه و الطّول، يا ذا المنّ و الفضل، يا ذالقدره و الکرم، اسئلک بمعاقد العزّ من عرشک و منتهي الرّحمه بکتابک و بأسمک الأعظم الأعلي و کلماتک التّامّات ان تصلّي علي محمّد و آل محمّد و افعل بي کذا و کذا» سپس حاجتهايش را بگويد، به فارسي هم مي تواند حاجاتش را درخواست کند.
3. بعد از فارغ شدن از نماز، مستحب است دعايي را که شيخ طوسي و سيد بن طاووس از مفضل بن عمر نقل کرده اند بخواند.
مفضل مي گويد: ابا عبدالله امام جعفر صادق ـ عليه السّلام ـ را ديدم نماز جعفر طيار را مي خواند و دستهايش را بلند کرد و به اين دعا خدا را خواند: «يا ربّ يا ربّ» تا نفس قطع شد، «يا ربّاه يا ربّاه»تا نفس قطع شد، «ربّ ربّ» تا نفس قطع شد، «يا الله يا الله» تا نفس قطع شد، «يا حيّ يا حيّ»تا نفس قطع شد، «يا رحيم يا رحيم» تا نفس قطع شد، «يا رحمان يا رحمان» هفت مرتبه، «يا ارحم الرّاحمين» هفت مرتبه. سپس گفت:
«اللّهمّ انّي افتتح القول بحمدک و انطق بالثّناء عليک و امجدک و لا غايه لمدحک و اثني عليک و من يبلغ غايه ثنائک و امد مجدک و انّي لخليقتک کنه معرفه مجدک و ايّ زمن لم تکن ممدوحاً بفضلک موصوفاً بمجدک عوّاداً علي المذنبين بحلمک تخلّف سکّان ارضک عن طاعتک و کنت عليهم عطوفاً بجودک جواداً بفضلک عوّاداً بکرمک يا لا اله الّا انت المنّان ذو الجلال و الإکرام».
سپس حضرت به من فرمود: «اي مفضل اگر حاجت مهمي داري اين نماز را به جا آور و با اين دعا (خدا را) بخوان و حاجتت را (از خدا) بخواه که خدا ان شاء الله برآورده مي کند و به او اطمينان است».[ تحرير الوسيله، ج 1، ص 244. ]
نماز جعفر طيار را مي توان به نيابت براي مردگان و شهدا خواند و هم چنين مي تواند بدون نيابت ثوابش را هديه کرد. هديه کردن ثواب نماز به روح اموات و شهدا، هم درجات آنها را زيادتر مي کند و هم اجر خود انسان را بيشتر مي گرداند و هر چه هديه شونده مقامش بالاتر باشد، اجر هديه کننده بيشتر مي شود.
اين نماز را به حساب نوافل شبانه روزي مي توان گذارد، يعني نافله را به اين طريق مي توان به جا آورد.[ تحرير الوسيله، ج 1، ص 245. ]
در حديث رسول خدا ـ صلّي الله عليه و آله ـ آمده است در مقام کسي که نماز جعفر گزارد، اگر بر او مثل ريگ بيابان و کف دريا گناه باشد که مي آمرزد مر او را حق تعالي.[ مفاتيح الجنان، ص 692. ]
افکار نيوز

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۲۷۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسمانی شدن پدر شهید در تالش

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ،مرحوم نصرالله نعمت زاده پدر شهید جعفر نعمت زاده نخستین شهید ترور شهرستان تالش به علت کهولت سن به دیار باقی شتافت.
پیکر مرحوم نصرالله نعمت زاده در تالش تشییع و در مسجد فاروق اعظم بخش اسالم تالش به خاک سپرده شد.
شهید جعفر نعمت زاده از نیرو‌های داوطلب بسیجی بود که ۲۰ شهریور ۱۳۶۱ در تالش به دست منافقان کوردل به شهادت رسید.
پیکر مطهر این شهید والامقام در گلزار شهدای اسالم تالش به خاک سپرده شد.

دیگر خبرها

  • مزیت خرید کتاب الکترونیک چیست؟
  • کدام مرجع تقلید بر پیکر عروس امام ( ره) اقامه نماز کرد؟ +عکس
  • ۶۷ درصد از زوجین جوان مشهدی باور دارند که همسرشان باید ذهن آن‌ها را بخواند
  • پایان جشنواره بین المللی کوچ عشایر جعفر آباد مغان
  • آسمانی شدن پدر شهید در تالش
  • نماز خواندن یک دانشجوی مسلمان بعد از دستگیری در حضور پلیس آمریکا
  • آیت الله خاتمی: در مساله عفاف و حجاب دوقطبی ساخته نشود
  • برای تقرب به ساحت مقدس امام زمان(عج) چه کنیم؟
  • زائران بیت الله الحرام با شناخت و معرفت به زیارت خانه خدا بروند
  • زمینه‌سازان شهادت امام حسین (ع)